nog een wijntje?
Blijf op de hoogte en volg Joke
12 December 2005 | Australië, Adelaide
Woensdagmiddag was ik helemaal vrij, er zouden namelijk hartcatheterisaties zijn, maar vanwege de zomervakantie ging dat niet door. Dus, ik ben naar de eerste-twee-uur-gratis-fietsenverhuur gewandeld (drie kwartier doorpoten is dat in de verzengende hitte) en heb een mountainbike meegenomen (en eerst mijn fietsbroekje aangedaan, want anders trek ik dat nog geen 200 meter). Zo heb ik een rondje om Adelaide gefietst, door alle prachtige (hooikoorts)parken. Heerlijk om even weer te fietsen en wat meer wind te genereren dan hier aanwezig is.
‘s avonds hebben Janneke, Pedro (die Aussie bij ons op de verdieping) en ik een keertje Japans gegeten (kost drie keer niks hier), heerlijke sushi, zowaar verorberd met stokjes (ik was natuurlijk al wat getraind aan de Kraneweg). Ook zijn Janneke, Celia (andere studente bij ons op de verdieping, errug spraakzaam…) en ik met het General Med Team mee uit eten geweest. Jan en ik dachten, neukt me niks, we gaan gewoon ook nu half-half eten. Dus, een kangaroetje besteld en nog een steak (was namelijk een steakhouse), door middengesneden en over de tafel heen gedeponeerd op andermans bord. Prima!! Lekker eten, gezellig gezelschap, een mega-baileys-toetje en bovendien nog een lift terug in een fancy-car (ja een zwarte, verder weet ik niet wat voor merk ofzo) met afzetplaats: de kroeg! Palash nam Janneke en mij nog mee naar de Royal Oak, the place to be voor live music op zondag, dinsdag en vrijdag. Heel leuk, rock ‘n roll band speelde. Dus, ons daar vermaakt en uiteindelijk nog net dezelfde dag naar bed gegaan, om fris en fruitig ‘s ochtends om 8.30u weer te beginnen.
Vrijdags zijn we, Pedro, Celia, Janneke en ik, naar de Moonlight Cinema geweest, een enorme openluchtbioscoop (lees groot scherm op een afgezet grasveld). Iedereen had iets lekker meegenomen, en dan bedoel ik ook echt lekker als in salade, feta, olijven, aardbeien, kersen, salami, stokbrood en nog veel meer. En, Celia haar oma (uit NL) had haar chocoladeletters gegeven, taai-taai en speculaasbrokken, van die grote, die lekkere die ze zelf niet lustte. Dus dat probleem hebben Janneke en ik eventjes verholpen. The Upside of Anger, geode film, was alleen een beetje koud in het park op de grond.
Dit weekend zijn we maar weer eens begonnen met wijnproeven, dit keer in de Barossa Valley (voor de wijnkenners, dit is het neusje van de zalm). 8.00 vertrek, 10.30 zaten we op een mountainbike. Janneke en ik reden zo de hills in, maar Pedro kon niet echt volgen. We hebben hem dan ook maar moederziel-alleen achtergelaten, want wij wilden graag naar de lookout, om alle wijngaarden te bekijken zover het oog reikt. We hebben Pedro natuurlijk wel weer opgepikt en zijn zo naar Peter Lehmann Wineries gereden (het stikt hier van de Duitsers). Daar een wijntje of 9 getried en afgesloten met de lekkerste port die ik ooit gehad heb. Een ‘kaasplankje’ besteld met allemaal kleine hapjes en stokbrood, dat leek ons wel een geschikte lunch met uiteraard een wijntje in de andere hand. Janneke nog niet helemaal weer back to normal, maar nog wat rondgeslenterd in het dorpje, nog een andere wijnproeverij aangedaan en toe ook weer terug naar de bushalte om naar Adelaide terug te rijden. Omdat we nog niet genoeg alcohol binnen hadden zijn we ‘s avonds nog even wat gaan drinken, dit keer ging Paula (vroedvrouw-studente, maar is al verpleegkundige) mee. Gezellig! Zondagochtend vroeg op, het beloofde namelijk 38 graden te worden. Het heetste ooit (tot nu toe), dus Janneke en ik dachten, kom we gaan lekker 15 kilometer naar het strand wandelen. We zijn inderdaad ‘s ochtends vertrokken langs de Torrens naar West Beach, waar we om 13.00u (dus het heetst van de dag) wat oververhit aankwamen met zere voeten en gezwollen vingers. Met de bus naar Glenelg gereden, daar een flinke pizza genuttigd met ijskoud drinken en toen de ocean ingesprongen. Onder het motto “iedereen zwemt hier, dus dan kan het vast” lekker afgekoeld en toen direct weer terug de schaduw in. Relaxed wat gelezen, nog wat winkeltjes bekeken en met de ouderwetse tram terug naar Glenelg. Aangezien we nog niet helemaal 20 kilometer hadden gelopen zijn we meteen maar doorgestoomd naar North Adelaide, waar ze Christmas Carols zongen. Leuk, vooral omdat we onze handdoek nog mee hadden en er gras was om op te liggen. Verder rustig avondje gehad. En toen was het weer maandag, working day op de neurologie. Ik heb al een heel weekprogramma gekregen, dus ik ben benieuwd.
En om terug te komen op de vliegen, ze hebben hier ook muggen. Hoe weet ik niet, maar het is ze gelukt om een heel spoor te prikken van mijn kont tot aan mijn k.. filemoon. En dat jeukt dus behoorlijk. Verder ook nog een serie bulten op minder delicate plaatsen. Ach, in ieder geval niet verbrand.
Een hele dikke kus vanaf de onderste-bovenkant van de aarde.
12 December 2005 - 06:56
Mam:
Tjonge,leerzame,gezellige boel.Voor ons ook vrolijk begin op maandagmorgen. Lees uit citaten dat je be-paalde famleden nog niet vergeten bent.Dikke kus Mam -
13 December 2005 - 13:20
Oma Buring:
hoi joke
oma is bij tiny vandaag die is jarig.vanavond komt de hele familie dus vanmiddag lekker rustig. uit jou schrijven vernomen dat je het goed naar je zin hebt.geniet er maar van meisje!
groetjes oma en een dikke kus! -
15 December 2005 - 16:26
Wilma Buring:
Hoi joke.
Ik kreeg van je moeder dit adres en wilde nieuweschierig als ik ben toch wel even kijken hoe het je vergaat daar helemaal aan de andere kant van de wereld. Nou zoals ik het lees en ook niet anders verwacht had gaat het jou daar prima af en vemaak jij je ook geweldig.Ik wens je nog heel veel plezier en zal je ook zeker blijven volgen. Ik wens je hele fijne feestdagen daar in de zon.Groetjes Wilma -
20 December 2005 - 21:47
Tiny En Koos:
Hoi Joke
Wij wensen jou prettige kerstdagen en een gezond 2006 -
21 December 2005 - 13:21
Oma Buring:
Lieve Joke
Oma wenst jou van deze kant, prettige kerstdagen en een gelukkig nieuwjaar. Bedankt voor je mooie kaart en geniet er maar lekker van daar.
De groeten bij de familie. Dikke kus Oma Buring -
22 December 2005 - 16:56
Kim:
hey Joke!
zo te horen gaat alles goed met je. Bedankt voor je kaart trouwens.
Ik wil je een heel fijne kerst toewensen daar in het lekker warme weer... erg vreemd lijkt me.
groetjes
Kim