druk druk druk!! - Reisverslag uit Adelaide, Australië van Joke Buring - WaarBenJij.nu druk druk druk!! - Reisverslag uit Adelaide, Australië van Joke Buring - WaarBenJij.nu

druk druk druk!!

Blijf op de hoogte en volg Joke

05 December 2005 | Australië, Adelaide

Tijd voor een verslagje maar weer.
Afgelopen week hebben Janneke en ik het weer enorm druk gehad met leuke dingen doen. Overdag in het ziekenhuis was ik elke dag tot een uurtje of half 4- 4 uur bezig (en Janneke was eerder klaar op de cardiologie, waar ik nu bivakkeer (vandaar de tijd voor dit uitgebreide verslag en de beantwoorde mailtjes (eindelijk))) (he, dat moet ik toch eens afleren al die haakjes, wordt het niet echt duidelijker van), dus daarna hadden we nog plenty time om de omgeving te verkennen, het wordt hier namelijk pas rond half negen donker.
We hebben een fietsenverhuurbedrijf ontdekt waar je de eerste 2 uur gratis een fiets kunt huren, en vanaf dan pas hoeft te betalen. Dus tot 2 uur is het helemaal gratis (we blijven natuurlijk Nederlanders). Afgelopen dinsdag hadden we allebei ‘s middags vrij gekregen omdat we absolutely cricket moesten gaan enjoyen in de Oval (most famous in the world (nog nooit van gehoord, maar natuurlijk niet gezegd)). Na een uurtje hadden Janneke en ik wel genoeg van het cricket-kijken, Die kerels (wel lekker, maar ver weg) stonden maar een beetje te staan en af en toe een balletje te slaan om dan een keertje naar het andere honk te lopen. Eventjes weer een drankjes-pauze tussendoor en verder maar weer. We hadden bewust plaatsgenomen naast een Aussi-looking-man, die ons inderdaad de regels wel ‘eventjes’ uit wilde leggen. Daar werd het, moet ik eerlijk toegeven, wel een stukje leuker van, maar nog niet echt denderend. We keken dag 5 van dezelfde wedstrijd, de ‘grote finale’. Nou zo gedroegen die sporters zich niet, beetje handballer loopt ze er zo uit!
Goed, nae en uurtje cricket du seen half uur naar de andere kant van de stad gewandeld waar we die hybrides konden huren. We namen ze om 15.00u mee en vertelden de eigenaar dat we eventjes een rondje naar Glenelg, langs de kust noordwaarts, via de Torrens River zo hatseflats fiedelefors 35 kilometertjes zouden fietsen en dan de bikes weer voor sluitingstijd (18.00u) in zouden leveren. Met enigzins wat ongeloof warden we aangestaard en er nog even op gewezen waar de shortcuts waren, zodat we wel op tijd terug zouden zijn. Pfff, too easy!! (betekent eitje hier). We hebben zelfs nog een ijsje in Glenelg verorberd en daar zeker een half uurtje rondgewaald en alsnog kwamen we gewoon op tijd terug (zowaar zonder richtingproblemen, hoewel de kaart niet echt duidelijk was). Een heerlijke bikeride dus, zeker voor herhaling vatbaar.
Ook hebben we een rondje Botanical Gardens gedaan, waar Janneke en ik allebei een tikje hooikoortserig van werden, dus niet al te lang rondgedarteld daar. Eventjes voor de geinteresseerden: Adelaide bestaat voor 45 % uit parken, lovely!! Overal mooie bomen!!
Zoals het een goed tourist betaamt heb ook ik een vette hoed gekocht, maar nog niet opgehad. Oh, ik merk nu ineens dat de computer automatisch woorden “corrigeert”, sorry for that. Waarschijnlijk staan du shier en daar wat opgesplitste woorden (bv he teen = het een).
Donderdag, de eerste regendag hier Down Under was Janneke’s verjaardag. Het plan was om uit eten te gaan en watt e drinken in de stad, maar considering de rainshowers hebben we dat maar eventjes een dagje uitgesteld. Vrijdag dus uit eten geweest, Laksa (soort Chinese soep met allemaal seafood). Lekker hoor! Verder eten we hier vooral salades, lekker met verse groenten van de Central Market. ‘s Avonds op stap in de hipste tent in town, the Lion (jammergenoeg niet de Tiger). Supertje cool!
Afgelopen weekend hebben we maar weer eens een jongen mee op sleeptouw genomen, vorig weekend Ciaran de Ier, nu Pedro de Aussie (zit op de craniofacial unit, woont bij ons in de gang). ‘s Ochtends meteen maar door met wijn drinken, in een winecellar ongeveer 8 verschillende wijntjes getaste. Tastes good! ‘s Middags met de bus naar Hahndorf, een Duits stadje hier in de buurt. Janneke en Pedro hebben zich helemaal verlekkerd aan het vele chocola wat ze er hadden. We hebben daar van een aardige man een lift naar een winery gekregen, waar we wederom wat wijntjes te proeven kregen, en meteen maar de hele middag zijn blijven hangen op het prachtige (van een homosueel) terras met een extraordinary view. That’s life!! (was trouwens een dokter die geswitched is naar wijn brouwen, ideetje!). Zondag dagje Victor Harbor, wederom met Pedro erbij. Heerlijk rondgelopen op een mini-eilandje, beetje door de oceaan gebanjerd en later ook nog gezwommen met Janneke (al mijn overredingskracht nodig gehad, maar uiteindelijk beiden beetje gedobberd). Met mijn jeugdig enthousiasme had ik ‘s ochtend om 8.30u alleen mijn gezicht ingesmeerd met zonnebrandcreme, dus ik loop er nu lichtelijk aardbeirood bij. Gelukkig zijn alleen mijn armen verbrand, gaat wel weer over! Vanochtend ben ik op de cardio gestart en volgende week ga ik naar de neurologie-afdeling. De laatste twee weken zit ik op de spoed.
Verder is het misschien wel leuk om even te vermelden dat ik nog steeds niet onder een auto ben gelopen (links-rechts-links-rechts, kijk gewoon maar 6 keer alle kanten op voor de zekerheid, jullie weten dat dat in mijn hoofd kortgesloten zit), dat de deursloten hier de verkeerde kant op draaien en dat ik al enkele malen gangbotsingen heb gehad (iedereen loopt hier namelijk aan de verkeerde kant van de gang).
Oja, over twee week ga ik de Great Ocean Road rijden in een campervan met een Nederlands meisje, een Belgische jongen en een stel (uit ?). Tenminste, vanavond tref ik de Nederlandse van de campervan, die mij gaat keuren. Maar komt wel goed denk ik, ze klonk heel aardig aan de telefoon (heb een briefje opgehangen in een hostel (eentje maar en meteen bingo!)) Jullie horen het nog. Voor nu, no worries en ik hoop dat jullie de moed hebben genomen dit ellenlange verhaal te lezen. Dikke kus en leuke Sinterklaas!!!

• 05 December 2005 - 07:58

Bart:

Weer een supermooi verhaal; Ik zit hier hardop te lachen op de afdeling (ze zullen wel denken...) supertje mooi, hoewel ik de indruk heb dat je niet echt Aan Het Werk bent en alleen maar wijntjes loopt te zuipen op mooie terrasjess, maarja het is je gegund. laterss (ik mail je nog wel eens uitgebreider)

• 05 December 2005 - 08:14

Mam:

Wat een land: wine - chocolate - wine - slat +seafood - wine Bah.. dat vergt nogal wat aanpassing.Grapje!!! Dikke kus Mam

• 05 December 2005 - 08:19

Mam (nog Een Keer):

Bedoelde natuurlijk salad en niet slat (sorry). Zag op je nieuwste foto's jullie mooie bikes en ook 'n lekker stuk (gebak)
    Mam